Menu

Boiler kopen? Kies voor een zuinige en duurzame elektrische boiler

Ben je op zoek naar een boiler? Door de hoge energieprijzen zijn veel mensen op zoek naar duurzame alternatieven. En jij waarschijnlijk ook. Je hebt ongetwijfeld al nagedacht over de aanschaf van een elektrische boiler. Voor een elektrische boiler is geen gas nodig. Het verwarmingselement om het water op te warmen is namelijk elektrisch. En we weten allemaal dat stroom goedkoper is dan gas. 

Het voordeel van een elektrische boiler is dat het verbruik veel lager is dan bij een boiler op gas. Als je daarnaast ook gebruik maakt van zonnepanelen, loopt de energiebesparing nog verder op. Dus wil je een nieuwe boiler kopen? Kies dan altijd voor een elektrische variant.

Wat is een boiler?

Laten we eerst nog eens uitleggen wat een boiler precies is. Een boiler is een vat dat gevuld is met water. Doordat dit vat goed is geïsoleerd, blijft het warme water ook altijd warm. Bij een cv-ketel bijvoorbeeld, wordt het water pas opgewarmd als de warmwaterkraan open gaat. Met een boiler heb je dus sneller warm water voor de afwas of de douche. Het is dus eigenlijk een opslagtank voor warm water. 

Soorten elektrische boilers

Er zijn verschillende soorten elektrische boilers. Het is natuurlijk belangrijk om een boiler te kopen die het beste past bij jouw situatie en behoeften. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij. 

  1. Anti kalk boilers

Een anti kalk boiler is ideaal wanneer je te maken hebt met agressief water. Deze elektrische boiler heeft namelijk geen last van kalkvorming waardoor je schoner water krijgt.

  1. Indirect gestookte boilers

Deze boilers kun je koppelen met de CV installatie en zorgen op deze manier voor warm water uit de bestaande CV ketel. 

  1. Horizontale boilers

Heb je te weinig ruimte voor een verticale boiler? Dan is een horizontale boiler de perfecte oplossing. Ze zijn zowel op de vloer te monteren als aan de wand. 

  1. Verticale boilers

De meeste elektrische boilers zijn verticale boilers. Ze zijn over het algemeen milieuvriendelijk en warmen het water snel op. 

  1. Keukenboilers

Een keukenboiler levert snel warm water in je keuken waardoor je minder water verspilt.

  1. Design boilers

Een design boiler heeft een modern design en kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. 

  1. Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler gebruikt de energie (warmte) uit de lucht om het water voor de kraan, douche en bad te verwarmen.

Wil je weten welke boiler het beste past bij jouw situatie? Dan is de online keuzehulp een handig hulpmiddel. Je weet dan binnen 30 seconden welke elektrische boiler je het beste kunt kopen.