Menu

Een houten achterdeur plaatsen

Als je overweegt de achteringang van uw huis bij te werken – of als je van plan bent een nieuw huis te bouwen – kunt u kiezen uit een verscheidenheid aan materialen voor uw nieuwe voordeur. Slechts enkele van de meest populaire opties zijn bekleed met aluminium, glasvezel, composiet, staal en smeedijzer.

Al deze opties bieden duidelijke voordelen, maar overweeg, voordat je uw definitieve keuze maakt, de voordelen van het installeren van een houten deur voor uw nieuwe achteringang.

Het installeren van een houten achterdeur
Massief hout is een sterk en duurzaam materiaal dat niet zomaar ingetrapt kan worden. Zo weet u zeker dat uw huis veilig is wanneer u thuis bent en wanneer u er niet bent.

Hout is ook een uitzonderlijk isolatiemateriaal. Dit verbetert het comfort van uw huis en verlaagt uw energieverbruik en uw energierekening. Zomer en winter, u bespaart geld terwijl u geniet van de andere voordelen van uw nieuwe houten buitendeur.

De isolerende eigenschappen van hout strekken zich ook uit tot geluid. Als je dit materiaal kiest voor uw achterdeur, geniet je in het hele huis van meer rust en stilte.

Een meerwaarde voor uw huis
Het vervangen van de achterdeur is een van de meest lucratieve verbeteringen aan het huis die u kunt aanbrengen, op basis van het rendement op de investering dat u op het moment van koop zult realiseren. In feite kunt u 80 procent of meer van de kosten van het project terugkrijgen.

Omdat houten deuren de uitstraling van uw huis drastisch verbeteren, zal deze upgrade uw huis mogelijk aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Als u deze voordelen combineert met het geld dat u bespaart op uw energierekening, kunt u gemakkelijk de volledige kosten voor het vervangen van uw achterdeur terugverdienen.

Volledig op maat gemaakt
Houten achterdeuren zijn er in verschillende vormen, stijlen, maten en afwerkingen. U heeft ook de keuze uit eiken, mahonie, knoestige dennen, bamboe, teak of vrijwel elke andere houtsoort die u verkiest.

Welke bouwstijl uw huis ook heeft, u zult tientallen opties vinden die zowel het exterieur als het interieur zullen aanvullen. Van strak en modern tot zwaar, sierlijk en traditioneel, u kunt vrijwel alle functies kiezen die u maar wilt. Ramen, dwarsbalken, zijplaten en hardware zijn slechts enkele van de opties die u kunt toevoegen aan het ontwerp van uw huis.

Wat betreft afwerkingen, de meeste huiseigenaren geven er de voorkeur aan om de natuurlijke schoonheid van het hout te benadrukken door een vlekafwerking te gebruiken. U heeft echter de mogelijkheid om uw nieuwe achterdeur af te werken zoals u dat wilt.