Menu

Veel kalk in het water? Maak er komaf mee dankzij een waterontharder

Heel veel last van kalksporen op de tegels na het nemen van een douche? Keukentoestellen die heel hard aangekalkt zijn? Water dat vies smaakt? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van hard water. Dit wil zeggen dat er veel kalk in het drinkwater zit in de gemeente waar jij woont. Niet fijn maar ook geen drama. Moet je je hier zomaar bij neerleggen? Dat zeker niet! De oplossing tegen hard water is een waterontharder van Difisoft! 

Wat is een waterontharder?

Perfect normaal als je nog nooit van een waterontharder hebt gehoord. Je hebt deze ook alleen maar nodig wanneer je erg veel kalk in het water hebt. Een waterontharder kopen kan er dan voor zorgen dat het water zachter wordt en de grootste hoeveelheid kalk uit het water zal weggenomen worden. Dit kan op twee manieren: door middel van een bepaalde stof of met een apparaat. De waterontharder van Difisoft zorgt ervoor dat jij weer lekker kraantjeswater kan drinken. 

Een waterontharder, hoe werkt het? 

Voor je jezelf een waterontharder aanschaft, wil je waarschijnlijk weten hoe die werkt. Het systeem is heel eenvoudig. De kalk wordt uit het water gezuiverd door middel van harsbolletjes. De kalk in het water gaat zich aan de harsbolletjes hechten en worden op deze manier uit het water gefilterd. Wanneer de hars vol zit met kalk, wordt er met een zoutoplossing gespoeld, zodat het proces terug opnieuw kan beginnen. Op die manier ben jij dus in geen tijd verlost van dat harde water. 

Voordelen waterontharder kopen 

Een waterontharder kopen, het heeft heel wat meer voordelen dan alleen maar lekkerder water. Veel kalk in het water is niet goed voor de huid. Zacht water zal dus ook de huid ten goede komen. Ook zullen alle huishoudapparaten die in contact komen met water een veel langere levensduur krijgen. Kalk is een vijand voor apparatuur dus er zal veel minder snel een nieuwe wasmachine of waterkoker gekocht moeten worden!