Menu

Voordelen van een aangepaste kast

De levensstandaard van de mensen wordt steeds hoger, zodat de eisen op het gebied van decoratie steeds hoger worden. Als een belangrijk onderdeel van de moderne woninginrichting, is een op maat gemaakte kast een hoog consumptie punt geweest.

Bekijk hieronder de top voordelen van het kiezen voor kasten op maat!

Voordelen van een kast op maat

Kasten op maat betekent aanpassing aan individuele eisen. Ze zijn meestal milieuvriendelijker, eleganter en professioneler. Zij slagen met name in de volgende aspecten.

Betere keuze van materialen

Traditionele meubelen zijn een geselecteerde basis van decoratieve panelen, die vaak weinig of niets te maken hebben met milieubescherming. Bij op maat gemaakte meubelen daarentegen wordt veel belang gehecht aan milieuvriendelijke materialen. Bijkomende materialen zoals lijm of verf met een hoog methanolgehalte worden niet in aanmerking genomen.

Uitstekend vakmanschap

State-of-the-art technologie is uiterst belangrijk bij de afwerking van een kast. Door de ontwikkeling van kasten op maat worden de productienormen, de precisie en de productie frequentie aanzienlijk verbeterd.

Een mooie kast op maat gecombineerd met diverse stijlvolle en handige accessoires zorgt voor een harmonieuze en comfortabele kamer.

Levensduur

Een op maat gemaakte kast heeft een mooier uiterlijk, een beter ontwerp en een langere levensduur. Wat de motieven betreft, beantwoorden aangepaste producten altijd aan de echte behoeften van de mensen. En hun constructie volgens ergonomische en mechanische eigenschappen om een lange levensduur te realiseren.

Efficiënt gebruik van de ruimte

Op maat gemaakte kasten hebben een precieze bouwplaats schaal. Dit maakt een millimetrische uitbuiting van het gebruik van de ruimte mogelijk. Zo zien wij het grootste voordeel van een kledingkast op maat – een volstrekt rationeel gebruik van efficiënte ruimte na een gebruiksvriendelijk ontwerp!

Het kabinet kan worden ontworpen volgens de eisen van de gebruiker. Extra lades, verschillende verdelers of voeg garderobe manden toe. Een verscheidenheid aan stijlen en een vrije keuze maken kasten op maat een uitstekende oplossing voor jouw huis.

Materialen

Over het algemeen worden klassieke materialen gebruikt om kasten op maat te maken, d.w.z. hout (spaanplaat, MDF, …). Vaak wordt echter een combinatie van materialen gebruikt om de eentonigheid van de kast zelf te doorbreken.

Zo kunnen, in plaats van de klassieke houten deuren, glazen schuifdeuren in de op maat gemaakte kast worden geïnstalleerd. Glazen deuren zijn om veiligheidsredenen gemaakt van veiligheidsglas, dat vaak wordt gebruikt in douchecabines of op balkons. De op maat gemaakte kastdeur zelf kan ook worden gebruikt om een spiegel te installeren.

Vanwege al deze voordelen kiezen steeds meer mensen voor op maat gemaakte garderobekasten, en meestal besluiten mensen deze op verschillende plaatsen te installeren op ongebruikelijke manieren en in een ruimte die een individuele uitrusting, op maat gemaakt meubilair en ruimtelijke aanpassingen vereist.